Over ons

Leidsche Rijn en Vleuten/De Meern als een van de wereldwijde healthy blue zones.

Ambitieus? Maximaal Gezond wil hieraan bijdragen. Hoe? Door bewoners meer kennis te geven hoe je je eigen gezondheid kunt verbeteren. Stapje voor stapje. De regie weer terugkrijgen over je eigen gezondheid, met aandacht voor preventie. Fit en vitaal - ook op hoge leeftijd!

map blue zones

Blue Zones: Wereldwijd komen er enkele hotspots voor waar relatief veel inwoners op een gezonde manier de leeftijd van 100 bereiken.

Maximaal Gezond is een gezondheidsnetwerk van complementaire zorgprofessionals rondom het Maxima Park in Utrecht. Maximaal Gezond streeft het bevorderen van een gezonde wijk na, waarbij de bewoner centraal staat. Lokale zelfstandigen stimuleren de bewoners om preventief hun gezondheid in eigen hand te nemen en bij klachten niet het symptoom, maar de oorzaak als uitgangspunt te nemen.

Gezondheid begint bij preventie en zelfzorg. Maximaal Gezond wil hieraan bijdragen met initiatieven zoals lezingen en gezondheidsboulevards rond bepaalde thema’s. Kijk hiervoor bij Evenementen

Centraal bij deze evenementen staat hoe:

 1. je een optimale gezondheid bereikt;
 2. je een verstoord evenwicht kunt herstellen;
 3. en waar je regionaal terecht kan voor ondersteuning om je gezondheid in eigen hand te nemen.

Ontstaan Stichting Máximaal Gezond

stichting maximaal gezond

Eind 2017 was het een feit: Maximaal Gezond stond op de kaart. De vorm van een Stichting leek de meest passende manier om de complementair werkende gezondheidsprofessionals een voertuig te geven om met hun gezamenlijke activiteiten naar buiten te treden.

De behoefte om een bijdrage te leveren aan een gezonde wijk was één van de speerpunten van de initiatiefnemers. Natuurlijk bestond er al het een en ander aan samenwerkingsverbanden, maar de zelfstandig werkende gezondheidsprofs met een alternatief (aanvullend of complementair) aanbod waren hier niet in vertegenwoordigd. Daarnaast was het voor mensen uit de wijk onoverzichtelijk om iemand te vinden met een andere manier van kijken naar onderwerpen die de gezondheid betreffen. Lees meer.

Bestuur & Adviseurs

 • Voorzitter: TitaMarije Jongeneel-Neervoort
 • Secretaris: Evelien Hendriks-Cinque
 • Penningmeester: Herwin Frijters
 • Algemeen: Armanda Versluijs
 • Algemeen: Lian Winnemuller
 • Algemeen: Liesbeth Bax
 • Adviseur: Bert Perabo
 • Adviseur: Joëlle Baijer

Deelnemers

Zoek jij een behandelaar of therapeut, masseur, coach, yogadocent, of advies op het gebied van voeding? Een holistische denk- en werkwijze staat hierin altijd centraal. In het overzicht 'MG Professionals' vind je de deelnemers aan Maximaal Gezond.

 

 

Maximaal Gezond: Hét startpunt voor complementaire gezondheid rondom het Máximapark