Complementaire zorg

Complementaire zorg wordt als aanvullend beschouwd op het reguliere medische aanbod, zoals de huisarts of de fysiotherapeut. Alle gezondheidsprofessionals die aangesloten zijn bij Maximaal Gezond werken vanuit een holistische visie op de mens. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat niet slechts ingezoomd wordt op een enkele klacht, maar wordt gekeken naar de mens als geheel. De oorzaak staat centraal.

Vele wegen leiden naar Rome. Dat geldt zeker ook voor het complementaire zorgaanbod. Er zijn verscheidene behandelvormen die weliswaar van elkaar verschillen, maar die wel hetzelfde kunnen bereiken: het herstellen van evenwicht en balans bij de mens, zodat iemand weer “in zijn kracht” komt. Vaak geldt dit niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Bij veel klachten speelt tegenwoordig stress een grote rol in het ontstaan.

Overmatige stress kan leiden tot slechter slapen, minder herstel, lagere weerstand, enz.. Massage, yoga, of mindfulness kunnen dan bijdragen aan het verbeteren van de stress-weerstand. Ervaar je andere klachten? Dan zijn er diverse behandelaars die je, naast het reguliere medische traject, kunnen ondersteunen in het verbeteren van je fysieke en mentale balans. Zie hiervoor het overzicht van MG professionals.

Keuzekaart