Maximaal Gezond laat af en toe een Mystery Shopper op bezoek gaan bij één van de professionals. Lees mee hoe het er in de praktijk aan toe gaat!

Lian woont in Vleuterweide en houdt praktijk aan huis. De grote kamer waar ik ontvangen werd stond vol met boeken en deed huiselijk en warm aan. Ik nam plaats aan tafel en werd me meteen weer bewust, oh nee, dit is niet gezellig babbelen, dit is een coachingssessie. Hier wordt ook iets van mijzelf verwacht.

Lian is rustig, warm, vriendelijk en straalt senioriteit uit. Ik heb haar mogen ervaren bij een interventie in een team waar het niet lekker liep. De pijnpunten leken dusdanig diep dat er een wellicht blijvende breuk van vertrouwen was. Hoe ze het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar na anderhalf uur was de groep weer bereid om door te gaan en de pijnpunten achter zich te laten. Dat was wel zo iets ongelofelijks! Ik wilde meer zien van Lian. En dat mocht.

In de Wilhelminakapel in Maarssen was een bijeenkomst met familieopstellingen. Als representant mocht ik erbij zijn, ik had het nog nooit meegemaakt. Het was bizar om te ervaren hoe je als bij toverslag ineens de gevoelens van een ander voelt. Wat een krachtige methode bleek dat te zijn! Een methode die inzicht geeft in gedragspatronen, die adresseert, die je handreikingen doet en de ervaring aanbiedt om op je eigen plek te staan. Om zo je leven, werk en/of privé, ten volle te kunnen leven.

Lian heeft een drukke praktijk en doet ook veel in het bedrijfsleven. Maar voor individuen is zij zeker ook een aanrader. In heel korte tijd weet zij door de juiste vragen te stellen, jou weer richting te geven. Wat er tijdens mijn coaching sessie gebeurde? Tsja, dat hou ik liever voor mezelf, maar leerzaam was het!