Maximaal Gezond laat af en toe een Mystery Shopper op bezoek gaan bij één van de professionals. Lees mee hoe het er in de praktijk aan toe gaat!

Mirjam Kuster is een oude bekende. Al voordat Maximaal Gezond het licht zag, zagen Mirjam en ik elkaar als collega’s. Zo had ik ooit een heel lief meisje doorverwezen naar haar, 6 jaar oud. Zij had enorm veel last van eczeem, tot bloedens toe. Zo erg, dat ik er mijn handen niet aan durfde te wagen, maar Mirjam wel! Dit meisje is niet van haar eczeem afgekomen, maar het is wel flink verbeterd. Wat nog veel leuker was, was dat het meisje ook weer veel meer zelfvertrouwen kreeg en dat het beter op school ging. Eczeem kan in de sociale interactie op die leeftijd veel obstakels veroorzaken!

Ook heeft ze een jongetje heel goed geholpen met zijn voeding. Niemand wist precies wat hij mankeerde. De kinderarts zat al aan heel onaangename onderzoeken te denken. Toen kwam Mirjam. Zij constateerde dat het jongetje met veel voedingsstoffen problemen had. Gluten, lactose en eiwitten. OEI! Wat blijft er dan over? Ook bleek dat hierdoor heel veel tekorten waren ontstaan. Op fantastische wijze heeft zij dit jongetje geholpen om weer een beetje in balans te komen, de tekorten aan te vullen en de darmen rust te gunnen. De kinderarts nam het glutenvrije en lactose vrije dieet over als advies! Dit jongetje kan nog steeds niet goed tegen gluten, maar leeft wel weer als gezond ventje verder dat nu weet wat zijn onbehagen veroorzaakt.

Mirjam heeft een praktijk aan huis. Het is gezellig en professioneel. De behandeling zelf gaat via spiertesten en zelf begreep ik er niet veel van toen ik een proefbehandeling kreeg, maar ze wist wel een aantal rake punten naar voren te halen.

Als je met een klacht komt, kan het zomaar zijn dat er eerst aan andere zaken gewerkt wordt waardoor je uiteindelijk beter gaat functioneren. Zo slikte ik vitamine D, omdat ik daar een tekort aan had. Bij Mirjam bleek, dat het juist een belasting vormde, omdat mijn lijf het niet kon verwerken. Tsja, dan moet je dus eerst daaraan werken, voordat je weer kan gaan slikken!

Mirjam is docent in haar vakgebied en Maximaal Gezond is best een beetje trots daarop!