Maximaal Gezond laat af en toe een Mystery Shopper op bezoek gaan bij één van de professionals. Lees mee hoe het er in de praktijk aan toe gaat!

Mensen die mij kennen weten dat ik het altijd druk druk druk heb. Ik weet het, tijd heb je niet, tijd maak je, maar vaak ontbreekt het mij aan de tijd om de tijd te maken! Zo wilde ik al tijden een keer een proefles Tai Chi-Qi Gong volgen bij https://taichi.orientalwellness.nl/. Naar het schijnt is het goed voor lichaam en geest… Nou, maar eens proberen dan!


Evelien geeft de Tai Chi - Qi Gong lessen in De Meern, dus dat is lekker dichtbij. Ik word vriendelijk ontvangen en voel me meteen thuis in het groepje deelnemers. (Ok, licht vooroordeel, ik dacht tussen alleen maar 60+ te zullen staan, maar de meeste deelnemers bleken tussen de 30-50 jaar te zijn). We begonnen met een paar opwarmoefeningen. En toen begon de onrust in mij: “Het gaat niet snel genoeg. Schiet op, want ik heb nog veel te doen vanavond. Kan het niet wat sneller, etc”. Na een kwartiertje bedacht ik me dat de lestijd de lestijd was en dat ik er maar beter van kon genieten. Vanaf dat moment was het ook echt genieten.


Een heerlijke onthaasting viel over mij heen. Eindelijk kon ik net als in de film ook die rare langzame loop doen met de handen langzaam in de lucht en terug. En alles en iedereen om me heen was langzaam, vol aandacht voor elke oefening die gedaan werd. Wonderwel was de les toen ineens afgelopen. Na afloop sprak ik nog even na met Evelien. “Ja”, zei ze, “veel mensen ervaren deze lessen als heel geschikt om toch tot meditatie te komen. Je hoeft hierbij niet stil te zitten, maar door zo bewust met een beweging bezig te zijn, ervaar je hetzelfde gevoel als tijdens een meditatie.” En dat is misschien wel precies wat ik ervaren heb. Meditatie, hoe graag ik het ook zou willen, het lukt mij eigenlijk nooit omdat mijn hoofd overloopt met ‘to-do-lijstjes en leuke ideeën’. Door je te focussen op een beweging, raak je uit je hoofd en kom je helemaal ontspannen eruit.


Na afloop van de les ben ik naar huis gereden en heb de boel de boel gelaten. Ik heb water opgezet voor een heerlijk kopje thee en ben naast manlief op de bank gaan zitten met een goed boek. Wanneer had ik voor het laatst de rust om dat te doen?
Evelien is eigenaar van https://taichi.orientalwellness.nl/, alwaar ze ook acupunctuur geeft en Tuina therapie. Ja, ook de door Jennifer Aniston beroemd geworden moxa en cupping geeft ze. Kortom, wil jij je als een Hollywood ster herboren voelen of gewoon weer eens rust in je leven ervaren? Ik kan haar je zeker aanraden! Voor meer informatie: ga naar haar website of bezoek de website van Stichting Maximaal Gezond.

Een gezonde groet,
Maxime